Monastir repülőterén 8 órát kellett várnia egy magyar utasokból álló csoportnak, akik az egyhetes tunéziai nyaralásukból jöttek haza szombaton. De nem ez volt az egyetlen probléma, amivel az utazás során szembesültek.

A szállodában ugyanis koszos szobák, penészes falak várták őket, a nyaralás alatt pedig szinte az összes gyerek beteg lett.

"A harmadik naptól kezdve kezdett el először az első gyerekünk hasmenéses, hányásos tüneteket produkálni, majd a másik, aztán a másik családnak a két gyereke is. Úgyhogy igazából az orvos már mintha hazajött volna hozzánk, úgy jött injekciót adni a gyerekeknek minden nap"

- mesélte az RTL Híradónak Békéssy Olga, aki végigdokumentálta az eseményeket.

Az utasok szerint az utazási iroda teljesen magukra hagyta őket. Békéssy Olga felvételein az egyik férfi például azt mutatja, hogy csak egy félig száraz szendvicset és egy üveg vizet kapott, szerinte ennyiben merült ki a lesz étel és ital ígéret. Így várakoztak 8 órát a reptéren, mert a gépük annyit késett.

Az egészséges gyerekek játszottak, a felnőttek kártyáztak, egymás vállára dőlve pihenni próbáltak, vagy éppen a szállodai élményeiket osztották meg egymással. Mikor pedig végre felszállhattak a gépre, Békéssy Olga szerint az egyik férfi annyira rosszul lett, hogy mentővel kellett kórházba vinni. Ő már korábban is ideges volt, mert tudta, hogy nem éri el a londoni csatlakozását a késés miatt.

Az egyik nő a felvételen azt mondja, értesítette a biztosítóját, de egyelőre nem kapott választ, hogy a repülőgép késése esetén jár-e kártérítés neki. Azt mondták, keresse fel őket ismét hétfőn, munkaidőben. Az RTL Híradónak ugyanezt válaszolták az utat szervező irodánál, amikor azt kérdezték, hogy kártalanítják-e az utasokat, és ha igen, hogyan.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja