A mentősök egy beszakadt ágyon, eszméletlen állapotban találtak rá az asszonyra a 12 fokos lakásban. Emberölés miatt emeltek vádat a középkorú veszprémi testvérpár ellen.


A 40 és 41 éves testvérek az egyszobás házukban éltek együtt 68 esztendős édesanyjukkal, akinek az egészségi állapota folyamatosan romlott. A két férfi elhanyagolta a házat, öt éve nem fűtöttek, a mennyezetről és a falakról a víz csöpögött, a falakat penész borította. Az édesanyjuk ágyát sem tartották rendben, a lakásban elviselhetetlen volt a bűz.

Az asszony annyira legyengült, hogy 2022 decemberében mentővel kórházba szállították és a betegségei mellett azt is megállapították az orvosok, hogy kihűlt. Belgyógyászati kezelést javasoltak neki, az egyik fia azonban ezt elutasította és pár nappal később hazakerült az asszony.

A helyzet azonban ezután sem változott, a nő nem tudta ellátni magát, a fiai viszont közömbösek voltak a kiszolgáltatott helyzetével szemben. 2023 január közepén, miután az asszonyt meglátogatta a testvére és látta, milyen állapotban van, ismét mentőt hívtak hozzá.

A két férfit ellen a Veszprém Vármegyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat.

Az ügyészség a vádiratában mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók – írta a Veszprém Vármegyei Főügyészség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!