A főpolgármester szerint aránytalan intézkedés az augusztus 20-i ünnepségsorozat előtt öt nappal lezárni a híd gyalogos újait.


„A kormány őrző-védő vállalkozója ma lezárta a Lánchíd mindkét járdáját” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere szerint „hosszú ideig súlyosan balesetveszélyes helyzetek sorát” idézték elő ezzel, mert sok gyalogos így az úttesten közlekedik.

– tette hozzá.

Karácsony szerint aránytalanul korai lezárni a járdákat már hétfőn, azaz öt nappal az augusztus 20-i ünnepségsorozat megkezdése előtt. „Az ünnep sok milliárdos költségvetéséből csak ki tudnak gazdálkodni valami épeszű megoldást…” – fogalmazott a városvezető.

A poszthoz hozzászólt Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára. Mint fogalmaz:

„A Szent István Nap rendezvénysorozat szervezői elkötelezettek abban, hogy idén is méltó módon ünnepelhessük meg legfontosabb nemzeti ünnepünket, Magyarország születésnapját. A rendezvényhelyszínek előkészítése során minden esetben szigorúan figyelembe veszik a biztonsági szabályokat és előírásokat, mindenkor a hatályos törvényeknek megfelelően járnak el.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!