Különös videó terjed a közösségi portálokon, melyen egy elárasztott, indiai utcán, egy hatalmas kondérban utazó, ünneplőruhás pár látható. A fiatalokat két férfi tolja a hömpölygő vízben, mellettük egy fotós lépdel.


A felvétel október közepén készült az India déli részén fekvő Kerala állam egyik településén - írja a brit Guardian. Helyi sajtóbeszámolók szerint a fiatal pár a térséget sújtó áradások ellenére sem akarta lemondani az esküvőjét, s mivel másképp nem tudtak volna eljutni a templomba, egy hirtelen ötlettől vezérelve kérték kölcsön a kondért egy másik templomból. Akash és Aishwarya, akik ugyanabban a kórházban dolgoznak, szerencsésen megérkeztek az esküvőjük színhelyére, ahol megtartották a szertartást.

So this couple from Alappuzha district in Kerala used a large cooking vessel to wade through the flood water to get to their wedding venue. Even the wedding venue was flooded, but fortunately they managed to get married without missing the muhurtham time :) pic.twitter.com/mqldzgKIkd

- Shilpa (@Shilpa1308) October 18, 2021

A térségben a múlt hét végén kezdődtek heves esőzések, melyek árvizeket és földcsuszamlásokat okoztak, gátak szakadtak át. A kormány ezreket telepített ki otthonaikból és több mint száz tábort hozott létre a menekülőknek. Az áradások eddig legalább 27 ember halálát okozták.

Legutóbb 2018-ban volt a mostanihoz fogható árvízhelyzet a térségben, akkor közel 500 ember veszítette életét. A hatóságok akkor azt mondták, száz éve nem voltak ennyire súlyos áradások a környéken.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!