Csepreghy Nándor szerint Vitézy csak sértődöttségében támad, amiért nem ő lett a miniszter Palkovics László távozása után.


Ahogy arról a nap folyamán korábban beszámoltunk, éles hangon szólt be Lázár Jánosnak Vitézy Dávid. A volt közlekedési államtitkár azt rótta fel az építésügyi és közlekedési miniszternek, hogy leállította a budapesti fejlesztések nagy részét, köztük olyan projekteket is, amelyekre már megvolt az uniós pénz. A BKK volt vezérigazgatója szerint ez „egyszerű károkozás”, és szerinte a „a magyar közlekedéspolitika érzelemvezérelt és kapkodó komolytalanságát mutatja ez a döntés”.

A közlekedési szakember kritikáira Csepreghy Nándor, Lázár János helyettese válaszolt. Szerinte Vitézy „több milliárd forintot költött látványtervekre és az álmai kidolgozására Vitézy Dávid, pedig a pálya és a járműállomány az ő államtitkársága idejében sem volt jobb állapotban, mint most, és „ezek a milliárdok most nagyon hiányoznak a karbantartási büdzséből”.

A hvg.hu-nak a parlamenti államtitkár úgy fogalmazott:

Szerinte Vitézy támadása mögött személyes sértettség áll, mert Palkovics László miniszter távozása után nem miniszternek nevezték ki, hanem más szerepet szántak neki. Erre már maga az érintett is reagált: „Ez valami lázálom lehet, Lázár miniszter úr soha nem kért fel semmilyen együttműködésre, így aztán olyan beszélgetés is legfeljebb a képzeletükben zajlott le, miszerint én más feladatot szerettem volna” – közölte Vitézy Dávid az államtitkár szavaira, majd keményen odaszólt a minisztériumnak is, mondván:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!