Nagy Bálint mindössze három rövid mondattal reagált Vitézy részletes Facebook-posztjára, amelyben a bezárásra ítélt vasútvonalak megmentése és a magyar vasút problémáinak megoldása is szóba került.


Nagy Bálint közlekedési államtitkár visszaszólt a Facebookon elődjének, Vitézy Dávidnak, aki rossz döntésnek nevezte, hogy a MÁV augusztustól tíz magyarországi vasútvonalon megszűnteti a közlekedést, egyúttal pedig megoldást is javasolt a magyar vasút problémáira.

Ahogy beszámoltunk róla, a MÁV azzal indokolta a tíz magyarországi vasútvonal bezárását, hogy jármű- és személyzethiánnyal küzd. Vitézy értelmezésében ez azt jelenti, hogy a cég képtelenné vált annak a közszolgáltatásnak az ellátására, amelyet a magyar állam megrendelt tőle. A közlekedési szakértő terjedelmes Facebook-posztjában azt írta,

A jelenlegi közlekedési államtitkár tömören reagált elődje bejegyzésére, miközben érdemben semmit sem fűzött hozzá az abban megfogalmazott kritikákhoz, javaslatokhoz. Ezt a három rövid mondatot üzente Nagy a Facebook-oldalán:

„Vitézy Dávidnak megártott a meleg...! Valószínűleg ezért felejtette el, hogy fél évvel ezelőttig ő felelt a közlekedésért! Nekünk továbbra is az utasok az elsők!”

Emellett volt reformterv arra, hogy miként lehetne versenyt hozni a regionális szolgáltatások ellátásába, és ennek a végrehajtását szintén a jelenlegi vezetés állította le.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!