Folytatódik az adok-kapok a közlekedési szakember és Lázár János minisztériuma között.


„Elismerem Vitézy Dávid szakmaiságát és a vasút iránti elkötelezettségét. A szavahihetőségében sem kételkedtem. Mostanáig!” – mondta az Indexnek Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese.

Vitézy szerdán egy Facebook-bejegyzésben keményen kritizálta, hogy kormány elkaszált több, a budapestieknek és az agglomerációban élőknek korábban beígért kiemelt fejlesztést.

Vitézy írására Lázár János helyettese, Csepreghy Nándor már szerdán reagált. A politikus a HVG-nek az mondta:

„Ha az államtitkársága idején feleannyit foglalkozott volna a jelennel, mint a távoli jövővel, most kevesebb bajunk lenne a vasútnál. Sajnos azonban többet költött látványtervekre és fantasztikus elképzelések kidolgozására, mint a pálya karbantartására, a meglévő járművek felújítására, vagy a kapacitások és a menetrendi álmok egymáshoz illesztésére”.

Erre azonban Vitézy úgy reagált, hogy „ez valami lázálom lehet”, Lázár sosem kérte fel semmilyen együttműködésre, így aztán olyan beszélgetés is legfeljebb a képzeletükben zajlott le, miszerint ő más feladatot szerettem volna.

„Inkább dolgozzanak, mert a magyar vasút szolgáltatásában mindennapos és egyre növekvő problémák vannak” – mondta Vitézy.

Az adok-kapok csűrötökön is folytatódott. Az Indexnek Csepreghy Nándor arról beszélt, hogy elismeri Vitézy szakmaiságát, de a szavahihetőségében mostantól már kételkedik.

- fogalmazott a miniszter helyettes. Mint mondta, tavaly novemberben Lázár János nevében, „komoly feladattal és felelősséggel bíró megbízását” tolmácsolt neki. Csepreghy szerint a közlekedési szakember gondolkodási időt kért, és azt, hogy a sajtót a felkérésről ne tájékoztassák.

„Válasz nem érkezett, helyette a Facebookon jelentette be, hogy nem folytatja politikusi munkáját. Ott, ahol ezt követően nyilvánvaló sértettsége okán – ha már miniszter nem lehetett – a kívülálló szerepében sértegeti a közlekedéspolitika és a közlekedési cégek vezetőit és volt kollégáit. Nem mondott tehát igazat. Ez és sértettsége minden megszólalását hitelteleníti” - fogalmazott Lázár János helyettese.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!