A közlekedési szakember szerint a törvényjavaslat alapján a múltban olyan beruházások is állami kézben lettek volna, mint Miskolc villamosfejlesztése vagy az M3-as metró felújítása.


Érdemi és indokolatlan centralizációt tartalmaz Lázár János állami beruházásokról szóló törvényjavaslata – írja a Telexen publikált cikkében Vitézy Dávid. A közlekedési szakember megjegyzi: a csütörtök este újból benyújtott, állami beruházásokról szóló törvényjavaslat alapján állami beruházássá válna minden olyan beruházás, amelyhez jelentős állami vagy európai uniós forrást vesznek igénybe.

– jegyzi meg a volt közlekedési államtitkár.

Szerinte a főváros vezetése azért hallgat a törvényjavaslatról, mert vagy nem olvasta még azt, vagy háttéralkut kötnének. Pedig szerinte a nagyvárosokat is hátrányosan érinti a tervezet.

– írta Vitézy.

Vitézy úgy látja bőven van keresnivalója az államnak ezekben a projektekben, sőt mint írja, „lehetnek olyan nagy volumenű fejlesztések, amiket a kormányzat a fővárossal megegyezve átvállal”, azonban veszélyes átadni az önkormányzati szereplő feladatát a szakemberi többségtől megvált közlekedési minisztériumnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!