Nem adok jegyet AI-baromságra - írta a végzős diákoknak a texasi egyetem tanára. Így a hallgatók diplomája is veszélybe került, az egyetem vizsgálatot indított az ügyben.


Egyest adott több diák év végi esszéjére egy texasi egyetem tanára, mert a dolgozatokról a Chat GPT azt állította neki, hogy azokat ő írta. A diákoknak így diplomája is veszélybe került, az intézmény belső vizsgálatot indított.

Jared Mumm, a Texas A&M University–Commerce tanára – és egyben rodeóedzője – hétfőn küldött egy emailt egy végzős csoportjának arról, hogy leosztályozta az utolsó esszéiket, amelyek a diploma megszerzésének előfeltételei is.

Mumm azt állította, hogy kétszer is lefuttatta az ellenőrzést, is mindkétszer ugyanezt az eredményt kapta. Így a diákoknak felajánlotta, hogy gyorsan új feladatot ad ki nekik, hogy ne ússzon el a diplomájuk.

Csakhogy a Chat GPT nem alkalmas arra, hogy felismerjen írott szövegeket. Például több esetben is klasszikusok művekről állította, hogy azokat ő írta.

A diákok közül többen az esszéik időbélyegzős, mentett változatainak elküldésével próbálták bizonyítani az igazukat. Erre azonban Mumm úgy reagált:

Az ügy azután kapott nagyobb nyilvánosságot, hogy Mumm levele kikerült a Redditre, és az egyetem vezetése is elkezdett foglalkozni vele. Kedden az írást posztoló felhasználó már arról írt, hogy érdemi vizsgálat indult, egy diákot már felmentettek, akitől Mumm elnézést kért.

Az egyetem közleményében elismerte, hogy vizsgálat folyik az ügyben, azt azonban tagadták, hogy emiatt bárki megbukott volna emiatt. A válaszukból az is kiderült, hogy

illetve hogy irányelveket dolgoznak ki az „AI-technológia tantermi használatának vagy visszaéléseinek kezelésére”.

(Forrás: 444.hu, rollingstone.com)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!