Az amerikai Mark Hyman azt is elárulta, hogyan tudott jelentősen „megfiatalodni”, és mire kell figyelnie annak, aki hozzá hasonlóan megállítaná teste öregedését.


Egy 63 éves amerikai orvos, Mark Hyman azt állítja, sikerült visszafordítania a saját öregedését, és a vizsgálatok azt mutatják, hogy a biológiai életkora egy 43 éves férfié. Szerinte megfelelő életmóddal mások is követhetik a példáját.

Biohackelésnek nevezik azt a folyamatot, amikor valaki különféle technikákkal igyekszik megállítani, sőt, visszafordítani az öregedését, hogy ezáltal hosszú és egészséges életet biztosítson magának.

A 63 éves férfi szerint kulcsfontosságú, hogy esténként, elalvás előtt minimalizáljuk a stresszt és megnyugtassuk az idegrendszerünket, hogy optimális alvási feltételeket teremtsünk. Hyman mindig zöldségekkel, egészséges zsírokkal és szénhidrátokkal teli vacsorát fogyaszt, majd forró fürdőt vesz, végül pedig meditál.

A hálószobája mindig rendezett, a megfelelően hűvös hőmérséklethez légkondicionálót használ, alvás közben pedig füldugót és szemfedőt visel.

Hyman szerint a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás létfontosságú egészségünk megőrzéséhez. Lefekvés előtt magnézium-glicinátot vesz be, ugyanis ez állítása szerint regenerálja az idegrendszert. A 63 éves férfi elismeri, hogy nem könnyű betartani az ajánlásait, de meggyőződése, hogy ezek segíthetnek az öregedés megállításában.

Forrás: LADbible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!