Nincs titok: tudatos étkezés és rendszeres mozgás mindennek az alapja. Persze, amit Bryan Johnson csinál, azt csak kevesen engedhetik meg maguknak.


Az orvosok szerint legalább öt évvel csökkentette biológiai életkorát egy 45 éves kaliforniai techvállalkozó, aki szogorú napi rutin szerint éli életét, írja a LADbible.

Bryan Johnson minden képzeletet felülmúlóan egészséges életmódja miatt a szíve olyan állapotban van, akár egy 37 évesé, bőre, mint a 28 éveseké, tüdőkapacitása és edzettségi szintje pedig megegyezik a 18 évesekével.

Ennek érdekében Bryan egy speciális napi rutint követ, melynek értelmében csak 1977 kalóriát visz be, szemben a szükséges 2500-zal. A Project Blueprint alapján kötelező a napi egyórás sportolás, míg heti háromszor nagy intenzitású edzésen kell részt venni.

Johnson minden reggel 5 órakor ébred. A napot edzés előtt táplálék-kiegészítőkkel indítja, majd kreatin- és kollagénpeptidekkel kiegészített smoothie-t iszik. Vakítóan fehér fogait teafaolajjal és antioxidáns géllel tisztítja.

A férfi havonta jár kivizsgálásra, ahol többek között ultrahangon, MRI-n, a kolonoszkópián és a vérvizsgálatokon esik át. Mindez a napi otthoni súlymérésen és egyéb vizsgálatokon felül történik. Alvás közben pedig egy gép méri az éjszakai merevedéseinek számát.

Bryan Johnson tíz évvel ezelőtt 800 millió dollárért eladta az általa alapított Braintree nevű céget az eBay-nek. Az üzlet megkötése előtt túlsúlyos volt, depressziós és a sok munka miatt néha megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata is. Miután azonban nyélbe ütötte az adásvételt, életmódot váltott, melynek következményeképp ma már korát meghazudtolóan néz ki és működik szervezete is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!