Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy csapat ausztrál kutató azt állítja, megtalálta a módját annak, hogyan lehet az életet jelentősen meghosszabbítani. A készítményt eddig csak egereken tesztelték, laborkörülmények között, és működik! Most az emberi kísérletek következnek, és ha sikeresnek bizonyulnak, a szer legtöbb 5 év múlva már kapható lesz - vélekednek a tudósok.

David Sinclair, a Harvard Egyetem professzora és a New South Wales Egyetem kutatócsoportja úgy hiszi, felfedezett egy új módszert a sejtek újraprogramozásához - adja hírül a Daily Mail. A professzor azt állítja, a technika lehetővé teszi a szervek regenerálódását, és a bénulásban szenvedő betegeknek is visszaadja a mozgásképességét.

Az egereken végzett kísérletekből kiderült, sikerült 10%-kal meghosszabbítani az állatok élettartamát mindössze azzal, hogy bizonyos B-vitamin származékokat juttattak a rágcsálók szervezetébe. Mindemellett, a tablettába foglalt hatóanyag lelassította az öregedéssel járó hajhullás folyamatát is.

Sinclair ugyanakkor felhívja az emberek figyelmét arra, hogy eszükbe ne jusson visszafordítani a test természetes öregedési folyamatát mindaddig, míg a tudománynak konkrét bizonyítékai nem lesznek. Mint ahogyan azt sem ajánlja, hogy az emberek NAD-készítményeket, azaz nikotinamid-adenin-dinukleotidokat szedjenek, míg kísérletekkel meg nem erősítik ezek biztonságosságát. Ezek egyébként olyan enzimek, melyek minden egyes élő sejtben jelen vannak, és a sejtosztódásért, valamint az energiatermelésért felelnek.

A professzor reménykedik abban, hogy legtöbb 5 év múlva már pontos információik lesznek a szerről, és a kapszula egyáltalán nem lesz drága. Mindössze egy csésze kávé árába kerülne.

A kémiai vegyület nem számít újdonságnak: már használják a Parkinson-kór tüneteinek a kezelésében, és maga Sinclair professzor is kipróbálta. Azt állítja, miután beadta magának a szert, a biológiai életkora 24 évet fiatalodott. 79 esztendős édesapja vadvízi evezésbe kezdett, és aktívan túrázik, amióta másfél évvel ezelőtt ő is megkapta a dózist. Sógornője pedig ismét termékennyé vált, holott 40 évesen már jelentkezett nála a menopauza.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!