Újból életre akarja hívni azt a koalíciót, melynek segítségével meghiúsították Irán április 13-i kísérletét. Az idő szorít, a támadás már hétfőn megindulhat.


Irán és a Hezbollah támadásra készül Izraelt ellen – állítják amerikai tisztségviselők. Eközben az Egyesült Államok közel-keleti erőinek vezetője, Michael Kurilla tábornok szombaton a térségbe érkezett.

Az axios.com szerint Kurilla tábornok látogatása már a legutóbbi Izrael, Irán és Hezbollah közötti feszültség előtt is tervbe volt véve, de várhatóan

Amerikai és izraeli tisztségviselők szerint Irán már hétfőn támadhat. Korábban Irán és a Hezbollah vezetői megígérték, hogy válaszolnak a Hezbollah legfőbb katonai parancsnoka, Fuad Shukr, valamint a Hamasz politikai vezetője, Ismail Hanije meggyilkolására.

A lehetséges iráni támadásra készülve, az Egyesült Államok fokozza erejét a közel-keleti térségben, és több hadihajót és vadászgépet küld a régióba – közölte a Pentagon pénteken. Az amerikai tisztségviselők arra számítanak, hogy

A Biden-adminisztráció aggódik, hogy nehezebb lehet ugyanazt a nemzetközi és regionális koalíciót mobilizálni, amely korábban megvédte Izraelt az iráni támadástól, mivel Hanije meggyilkolása az Izrael-Hamasz háború kontextusában történt, ami éles izraeli-ellenes reakciókat váltott ki a térségben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!