Korábban mi is megírtuk, hogy Puzsér Róbert hétfőn bejelentette: kiszáll az ellenzéki előválasztásból, így nem mérkőzik meg Karácsony Gergellyel, az MSZP-P főpolgármester-jelöltjével.

Vágó Gábor, az LMP európai parlamenti listavezetője az ATV-ben azt nyilatkozta kedd reggel, hogy Puzsér anélkül függesztette fel a tárgyalásokat az előválasztásról és szállt ki a folyamatból, hogy erre támogató pártja, az LMP felhatalmazást adott volna neki, írta meg a HVG.

Az LMP támogatásával, de független jelöltként induló Puzsér ugyanakkor az eddigi tervek szerint biztosan versenybe száll a főpolgármesteri posztért, mindenesetre ezt mondta a Hír TV-nek adott interjújában. Szerinte az ellenzék valójában hatalmon akarja tartani a Fideszt, ezért egyeztek meg. Azt követően szállt ki, hogy az MSZP–DK–Párbeszéd–Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi polgármesterjelöltekről.

Puzsér csak akkor hajlandó az előválasztásra, ha Karácsony Gergely kiad egy nyilatkozatot arról, hogy összellenzéki együttműködés lesz a fővárosban és a kerületekben is, valamint hogy hajlandó együttműködni a Jobbikkal.