Felfüggeszti a tárgyalásokat az előválasztásról Puzsér Róbert Karácsony Gergellyel, miután az MSZP–DK–Párbeszéd–Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi polgármesterjelöltekről, értesült az Index. Azt írják: ha Karácsony nem vonja vissza ezt a megállapodást, nem lesz előválasztás.

Az MSZP–DK–Párbeszéd–Momentum szombaton jelentette be a polgármesterjelöltjeit, amire a Jobbik, az LMP, illetve Puzsér Róbert eléggé felháborodva reagált. A lap úgy tudja, Puzsér stábja vasárnap jelezte karácsonyék felé, hogy felfüggeszti vele a tárgyalásokat.

Korábban mindketten kijelentették, hogy hogy az EP-választás után egy előválasztáson mérkőznek meg egymással, ami után a vesztes hajlandó visszalépni a győztes javára.

Közben az is eldőlt, hogy Karácsony az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás jelöltje, míg Puzsért az LMP és a Jobbik támogatja. A Momentum úgy döntött, nem állít saját jelöltet, hanem hajlandó beállni a győztes mögé.

Ezek után jött a szombati bejelentés a polgármesterjelöltekről. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum döntött úgy, hogy közösen indul az őszi önkormányzati választáson, és meg is nevezték, kiket indítanak a kerületek élén.

Az LMP mindvégig részt vett a tárgyalásokon, de végül úgy döntött, hogy nem ír alá semmit, majd az EP-választás után határoznak az együttműködésről.

Puzsérék azonban nem tartják korrektnek, hogy a DK több kerületben jelölhetne, mint az LMP. Emellett rossz döntésnek tartják, hogy a Jobbikot kizárják a megállapodásból, miközben a külső kerületekben biztosan erősebb a párt jó néhány szereplőnél.

Emiatt jelezték, hogy felfüggesztik a tárgyalásokat Karácsonnyal, ameddig Karácsony vissza nem vonja ezt a bejelentést, és újra nem nyitják a kerületi tárgyalásokat immár a Jobbik részvételével.

Karácsony Gergely egyelőre nem reagált.