A Nylon német kiadása felfedte nemrég új címlapját, amin egy mesterségesen generált fotó volt Billie Eilish popsztárról, amin robotszerű külseje van, nincs haja, továbbá látszólag nem visel semmit felül. Utóbbit többen is kritizálták, mondván, hogy Eilish csak 17 éves, és bár alapvetően a kép nem mutat semmit, igencsak visszás egy fiatalkorút ilyen módon szexualizálni egy címlapon, számol be róla a Guardian. Sőt, egy azóta már törölt posztjában maga Eilish is kiakadt miatt, mint elárulta, egyáltalán nem kérték a beleegyezését hozzá.

Egyrészt a Nylon egyáltalán nem keresett meg ezzel kapcsolatban. Nem tudtam, hogy ez lesz, meg a stábomból se tudta senki. Másrészt ez nem egy valódi kép rólam és nincs semmi közöm az elkészültéhez. Harmadrészt meg tényleg egy félmeztelen képet csináltok rólam? Ami nem igaz? Úgy, hogy 17 éves vagyok? És címlapfotónak? Még ha a kép valamiféle robot verzióm is akart lenni, egyáltalán nem egyeztem bele semmilyen formában. Negyedrészt, még az összes kibaszott hajamat is eltávolítjátok róla? Szégyelljétek magatokat.

.@BillieEilish calls out NYLON Magazine for making a photoshopped image of her their official cover without permission from her:

"You're gonna make a picture of me shirtless?! thats not real?? at 17? and make it the cover???? I did not consent in any way" pic.twitter.com/PHhDygYQQm

- Pop Crave (@PopCrave) 2019. augusztus 29.

Azóta a Nylon amerikai és német kiadása is kiadott közleményt. Előbbiben jelezték, hogy a német kiadást nem felügyeli az anyacég, így a döntéshez nem volt közük, de elnézést kérnek érte. A német kiadás pedig jelezte, hogy végül visszavonja a címlapot, elnézést kér, és az volt a céljuk, hogy amolyan virtuális avatárt készítsenek sztároknak, akik az internet lévén lettek híresek, ez a kép pedig része volt ennek a sorozatnak, de nem gondoltak bele, hogy rosszul sülhet el. Az énekesnő egyébként komoly küzdelmet folytat az ellen, hogy idő előtt szexualizálva legyen.

Billie Eilish egyszer nem viselt zárt bő ruhát és az internet rögtön szexualizálta

A popsztár egyébként még csak 17 éves.

Kiemelt kép: Debbie Hickey/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!