A tavaly nyári tragikus balesetben a Mercedes vezetője is megsérült, miután belehajtott a BMW-s. Ő most beismerte a gyorshajtást, és szándékában áll jóvátételt fizetni.


Tavaly nyáron, július elsején súlyos közúti baleset történt az Árpád hídon, amelyben három autó – köztük egy Mercedes, valamint két BMW – volt érintett.

- írja a 24.hu.

A lap legfrissebb információja szerint a BMW sofőrje, beismerte a gyorshajtást, és szándékában áll jóvátételt fizetni a balesetet okozó Mercedes sofőrjének. Az indítványt, amely a közvetítői eljárásra vonatkozik, Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette. Az eljárás célja, hogy a BMW sofőrje bocsánatot kérjen és kártérítést nyújtson, azonban a Mercedes vezetője nem indítványozhat közvetítői eljárást, mivel a törvény szerint a halálos balesetek esetén a tevékeny megbánás nem alkalmazható.

A nyomozás során kiderült, hogy

A Mercedes sofőrje, akinek sérüléseit nem a kocsi megpördülése, hanem a BMW-vel történt ütközés okozta, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A felügyelet során napközben mozoghat Budapesten, de este nyolc és reggel hét óra között nem hagyhatja el otthonát.

A baleset hátterében egy spontán, gyorshajtással járó verseny állt, amely során a három autó jelentősen túllépte a sebességhatárt. A Mercedes sofőrje elismerte, hogy gyorsan haladt, de tagadta, hogy versenyezett volna. Állítása szerint csak azért gyorsított, mert a mögötte érkező BMW túl közel volt.

A BMW sofőrje, aki beismerte a gyorshajtást és jóvátételt ajánlott, közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. Jelenleg szabadlábon védekezik, és sikeres indítványozás esetén mentesülhet a büntetőjogi következmények alól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!