Giltner Attila elmondása szerint a gázoló sok gyorsulási és pályaversenyen is járt. Szerinte valamilyen technikai- vagy útprobléma vezethetett a tragédiához.


Semmilyen autósport nem állja meg a helyét közúton, ennek zárt pályán van a helye – mondta Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese az RTL Reggeli című műsorában a vasárnapi halálos kimenetelű Árpád hídi baleset kapcsán.

Ahogy arról beszámoltunk, akár 130-150 kilométer per órával száguldva versenyezhetett egy másik autóssal a Mercedest vezető férfi, amikor a szalagkorlátot átszakítva halálra gázolt egy biciklist.

A Gyorsulási Szövetség vezetője szerint vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy valami más történhetett, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást a 600 lóerős autó felett, mert ezek a járművek már tele vannak biztonsági eszközökkel.

Arról is beszélt, hogy bizonyos autómárkák tőlünk nyugatra már csak vezetéstechnikai tréningek mellett adják át az autókat, szerinte itthon is működhetne egy olyan kezdeményezés, amely alapján bizonyos lóerő felett vezetéstechnikai tréninget tartanának a sofőröknek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!