Tartja magát ahhoz, hogy nem versenyzett a hídon, amikor 137 kilométer/órás sebességgel, a szalagkorlátot átszakítva gázolt halálra egy 26 éves kerékpárost. A bíróság elrendelte a letartóztatását.


Letartóztatták azt a férfit, aki a múlt héten a megengedett sebesség közel kétszeresével haladva összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon, és a szalagkorlátot elsodorva elütött egy, a járdán közlekedő kerékpárost. A biciklis a helyszínen belehalt sérüléseibe. A sofőr azt állította, egy BMW rátapadt az ő Mercedesére, ezért kellett gyorsítania.

A vétkes sofőrt vasárnap reggel 9 óra körül vitték a Budai Központi Kerületi Bíróság épületébe. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit el is rendeltek, így a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni – tudta meg a Blikk.

Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő a lapnak elmondta:

A férfinak korábban több közlekedési kihágása is volt már.

A lap információi szerint

Úgy tudni, most is ugyanazt mondta, mint korábban: hogy nem versenyeztek a hídon. Emellett sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A férfi járműve nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportautó. Amikor elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!