Már négy nő vádolja nemi erőszakkal és bántalmazással az amerikai-brit influenszert, aki továbbra is tagadja a vele szemben felhozott szexuális bűncselekmények elkövetését.


Újabb nő vádolta meg Andrew Tate-et szexuális erőszakkal, és bár az eset közel 9 éve történt, hárman is készek tanúskodni az áldozat mellett.

A 2017 óta Romániában élő Tate-et tavaly év végén tartóztatták le a helyi hatóságok többek között emberkereskedelemmel és szexuális kizsákmányolással kapcsolatos szervezett bűnözői csoport létrehozásának vádjával.

Legutóbb egy most 30 éves brit nő állította azt, hogy az utóbbi években ismert influenszerré váló Tate évekkel korábban megerőszakolta. A BBC-nek álnéven, Evie-ként nyilatkozó nő azt mondta, 2014 augusztusában találkozott először a jelenleg 36 éves amerikai-brit férfivel az angliai Luton egyik bárjában. Szexuális kapcsolat alakult ki közöttük, azonban még ugyannak az évnek a vége felé, november végén vagy december elején Tate lakásában a férfi erőszakossá vált.

„A torkomra tette a kezét és ájulásig fojtogatott, majd még ezután is szexelt velem. Folyton azt mondogatta: »Az enyém vagy, te hozzám tartozol!«” – mondta Evie, aki szerint Tate egész éjszaka nagyon agresszívan viselkedett, másnap reggelig többször is megfenyegette azzal, hogy megöli.

A BBC kérdésére Evie azt mondta, akkor azért nem jelentette az esetet a rendőrségnek, mert úgy látta, 9 éve még nem kezelték szexuális erőszakként az ilyen ügyeket, ám azóta gyökeres társadalmi változás következett be a nők jogaival kapcsolatban.

Evie a negyedik olyan brit nő, aki azt állítja, Andrew Tate szexuálisan bántalmazta, amikor a férfi 2013 és 2016 között az Egyesült Királyságban élt. Mindannyian polgári jogi keresetet indítanak kártérítésért a bíróságon.

A BBC-nek nyilatkozva Tate minden ellene felhozott vádat tagadott, határozottan kijelentette, hogy senki ellen sem követett le nemi erőszakot, sem pedig szexuális kizsákmányolást. Hozzátette, minden szexuális aktus, amiben részt vett, a nők beleegyezésével történt.

A román ügyészség Andrew Tate és bátyja ellen embercsempészet, nemi erőszak és nők szexuális kizsákmányolására irányuló bűnbanda létrehozása miatt indított nyomozást tavaly év végén. Egyelőre nem emeltek vádat ellenük, de házi őrizetben vannak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!