Az ügy ismerői és a rajongók régóta várják az HBO pénteken, az amerikai Sundance Filmfesztiválon bemutatott dokumentumfilmjét, a Leaving Neverlandet, ami az alkotók szándéka szerint végre leleplezi, pontosan mik történtek Jackson és az általa állítólag bántalmazott gyerekek között.

A hatóságok számítottak a közönség és a rajongók erős reakciójára, mert rendőri és orvosi készültséggel várták a négyórás vetítés végét. Ez nem véletlenül volt így: a filmben az egykori áldozatok őszintén és zavarba ejtő részletességgel írják le a pop királyának tetteit. A nézők közül sokan már a vetítés alatt szükségét érezték, hogy megosszák a világgal dühüket és csalódottságukat. "Még csak a felénél tart a Michael Jackson-doksi, de már most úgy érzem, muszáj lesz 400-szor lezuhanyoznom, hogy ismét tisztának érezzem magam" - írta például az Indiewire újságírója.

Az Indiwire kritikájából egyébként kiderül, miért is érzett így: a kritikus szerint ezután nem biztos, hogy Jackson zenéjét egyáltalán hallani akarjuk. Az interjúalanyok ugyanis egymástól függetlenül, egybevágó kijelentéseikkel igazolják a filmben, hogy a pop királya milyen aljasságokat követett el ellenük, amikor még csak kiskorúak voltak.

Kiderül a filmből például, hogy Jackson riasztóberendezést szereltetett be a kastélya minden helyiségébe, hogy pontosan tudja, mikor lép be valaki - nehogy rajtakapják, amint "a pénisze egy kisfiú szájában van." Az áldozatok szerint arra is kérte őket, hogy előrehajolva nyissák szét a farpofájukat, hogy a látványra maszturbálhasson. Kiderült, hogy behatolásra is példa volt, amikor a fiúk már nagyobbak lettek. Az Indiewire írója szerint a film bizonyító erejű. Jacksont egyébként anno tíz vádpontban felmentették - több gyerek szülője is perelte.

A rajongók természetesen nem hisznek a filmnek, s szintén a közösségi médiában keltek ki a szerintük alaptalan vádaskodás ellen. "Nincs bizonyíték", írták, s hogy "az emberek sosem próbálták megérteni, ki volt Michael igazából."ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!