Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.


Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

– mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!