Az eset annál is inkább megdöbbentő volt, mert a medve két lábon járt – éppen a látogatók szórakoztatása céljából – írta a Daily Mail.


A „mutatványról” és a sikoltozó turistákról film készült az Everland Parkban, és rögtön ki is vívta a közösségi média haragját. A park gazdáit az állatokkal való visszaéléssel, azok cirkuszi produkcióra való kényszerítésével vádolták.

Nem ez az első eset, hogy a parkot támadások érték az állatvédők miatt. Volt például egy jegesmedvéjük, amely három évig egyedül élt, mielőtt tavaly ősszel elpusztult. Ráadásul ő volt az országban élő utolsó jegesmedve. Egy másik alkalommal pedig karácsonyi jelmezbe öltöztettek pingvineket és úgy parádéztatták őket egy karácsonyfa körül. Természetesen a turisták, első ijedtségükből felocsúdva, folyamatosan kattogtattak a medve láttán is.

„Mit tehettek ezzel a medvével, hogy így járjon?” – tette fel a szónoki kérdést egy twitterező. Mások a medve megjelenése okozta sokkot próbálták kiírni magukból, de akad olyan is, aki megkérdőjelezte, hogy egyáltalán igazi medve volt-e, akit láttak, és nem pedig egy medvebundába bújt ember.

Az Everland Park illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak a legújabb állati sérelemről.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!