„A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy elkenje a járvánnyal kapcsolatos adatokat” - írja Karácsony Gergely Facebook-oldalán. Szerinte a vakcina érkezése új szakaszt nyithat a járvány elleni védekezésben, ám ehhez az kell, hogy az emberek bízzanak a hatóságokban és beoltassák magukat.

„Bizalmat azonban csak a polgáraival őszintén beszélő kormány tud kiérdemelni”

- hangsúlyozta.

A főpolgármester kifejtette, „alig tudunk valamit például a halálozási adatok területi eloszlásáról, pedig ezeknek alapvető fontosságuk lenne a védekezésben. A hivatalos honlap csak Budapest adatait közli külön, nyilván azért, mert a járvány első hullámban a fővárosban magas volt a halálozás és ezt a fővárosi vezetés nyakába lehetett varrni. Viszont most pont az ellenkezője van, a budapesti halálozási adatok sokkal jobbak az átlagosnál.”

hirdetés

Karácsony szerint a kormány

„hallgat arról is, hogy sajnos valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint az a koronavírus-statisztikában szerepel.”

„A korábbi évekhez képest ugyanis jóval többen haltak meg ezekben a hónapokban – mi más oka lehetne ezeknek a plusz halálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?” - írja.



hirdetés