Másodfokon is elítélték emberrablásért azt a három embert, akik a vád szerint túszul ejtettek két mosógépszerelőt egy korábbi állítólagos rossz munkájuk miatt – közölte a Bíróság.hu.


A két vádlott még 2017-ben hívott ki a két szakembert, azonban ők állítólag nem javították meg megfelelően a gépet, pedig 15 ezer forintot fizettek nekik. Mikor újra kihívták őket, a család rájuk zárta az ajtót, és egészen addig nem akarták kiengedni a szerelőket, míg vissza nem adják a korábbi javításért járó pénzt.

Mikor kiderült, hogy nincs náluk elég pénz, a vádlott ököllel mellkason ütötte és megfenyegette egyikőjüket, mire a másik felajánlotta, hogy kimegy és leveszi a bankkártyájáról az összeget. Így őt kiengedték, ám már rendőrökkel tért vissza, hogy kiszabadítsa társát.

A családfő M. Zs. 2 év börtönbüntetést kapott, 3 évre felfüggesztve. M-nét 1 évre ítélték, a harmadrendű vádlott G. Zs.-t pedig 1 év 4 hónapra, 3, illetve 2 év próbaidőre felfüggesztve.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!