Verebély Marcell, az X-Faktor kreatív producere adott interjút az rtl.hu-nak. A szerkesztő a tehetségkutató kapcsán mesélt a lapnak, kiemelve néhány kulisszatitkot, amit a nézők nem feltétlenül tudnak.

Például fülesen keresztül kommunikál a forgatások alatt a mentorokkal

A mentorokkal a forgatás alatt én kommunikálok. Viszont nem egy térben vagyok velük, hanem az épület egy másik részeben, ezért egy fülmonitor segítségével hallanak engem. Én kifejezetten igyekszem a létező legkevesebbet beszélni hozzájuk. Ennek a fülesnek az egyik funkciója az, hogy amikor valaki szól, hogy ki szeretne menni a mosdóba, akkor meg tudom nekik mondani, hogy várj egy kicsit légyszi, még egy versenyző van hátra a szünetig.

Verebély elmondta, sokszor tartani kell az adásidőt, hogy ne legyen nehéz dolguk a vágóknak, így mikor a mentorok nagyon elkanyarodnak egy adott témától, ő tereli vissza őket: "Egy ilyen stúdióban könnyű elveszteni az időérzékedet és rengeteg versenyző van. Amikor azt látom, hogy gyakorlatilag filozofálni kezdenek, ami nem hasznos se nekünk, se a versenyzőknek, akkor rájuk tudok szólni, hogy menjünk tovább, szavazzatok".

Kapcsolódó

X-Faktor: Bodrogi Gyula unokájának éneklésétől leesett a mentorok álla

Négy igennel tovább is ment.

A nézőkben felmerülhet a kérdés, mikor egy-egy versenyző érdekes háttérinfókkal érkezik a válogatóba (pl. Bodrogi Gyula unokája, akinél kérdés volt, van-e színész, énekes a famíliában), a mentorok hogyan tapintanak rá tűpontosan a lényegi kérdésekre.

Amikor nem derült ki egy beszélgetésből pár fontos információ, amit én tudok, de a mentorok nem, akkor meg tudom kérni őket, hogy kérdezzék meg. Például azt, hogy honnan jött az adott versenyző és akkor lehet kiderül, hogy éppen abból a faluból jött, ahol az egyik mentor született. Ez pedig egy jó téma. A városi legendákkal ellentétben nem mondom meg, hogy mit szavazzanak és hogy mit mondjanak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!