A lehallgatott telefonbeszélgetés szerint a végrehajtói kar elnöke fizetni is hajlandó volt azért, hogy a politikus fia megkapja a maximális kedvezményt.


A Schadl-Völner-ügy újabb fejleményéről számolt be a 24.hu: Völner Pál Schadl Györgyhöz irányította a fiát, hogy az segítsen neki sportautót vásárolni.

A lap által megismert nyomozati anyagok szerint 2021 szeptemberében a volt államtitkár fia fel is kereste a végrehajtói kar elnökét, és elmondta neki, hogy legfeljebb 15-17 millió forintért szeretne autót venni. Egy BMW 6-os GT iránt érdeklődött, de mint mondta, mindenképp olyan autót szeretne, „ami azért halad”.

Néhány nappal később Schadl felhívta egy ismerősét, aki vélhetően autókereskedelemmel foglalkozik. A lehallgatott beszélgetésük során a végrehajtói kar elnöke azt mondta:

Schadl arra is hajlandó volt, hogy Völnerék helyett ő fizesse ki ismerőse ügyintézését az autóvásárlás kapcsán, csak hogy a volt államtitkár akkor 25 éves fia megkapjon minden kedvezményt. Ezt mondta ismerősének:

A nyomozati anyagokból nem derült ki, hogy végül megvalósult-e az autóvásárlás. Azt viszont a vádiratból tudni lehet, hogy a fideszes politikus fiától egy 320 lóerős Porsche Cayman S sportautót, valamint egy négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4 kocsit is lefoglaltak a hatóságok. Ezeket a gépjármű-nyilvántartás adatai szerint feltehetően korábban vásárolta Völner fia, minthogy beszélt volna Schadl Györggyel - írja a 24.hu.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!