Újabb előkészítő ülést tartottak a Schadl-Völner ügyben. A nyolcadrendű vádlott is beismerte, hogy a bevételei egy részét visszacsorgatták a végrehajtó kar elnökének.


Újabb végrehajtók ismerték be a bűnösségüket a Schadl-Völner ügy vádlottjai közül - derül ki a Blikk tudósításából. Köztük van az a végrehajtó is, aki elárverezte Bíró Ica ingatlanjait.

Folytatódott a Schadl-Völner ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken, kedden tartották az előkészítő ülés újabb tárgyalási napját. Az előkészítő ülések során az ügy több mint húsz vádlottjának kell nyilatkoznia arról, hogy bűnösnek vallják-e magukat. Az előző tárgyalási napon négy végrehajtó bűnösnek vallotta magát és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

Kedden pedig

A Blikk szerint köztük volt az ügy nyolcadrendű vádlottja, M. E. is, aki elárverezte Bíró Ica ingatlanjait. Őt is hivatali vesztegetéssel vádolták, vagyis azzal, hogy az irodájuk bevételének egy részét visszacsorgatták Schadl Györgynek azért cserébe, hogy megkapták a végrehajtói kinevezésüket.

A lap szerint így elviekben kijelenthető, hogy Schadl Györgynek is jutott Bíró Ica pénzéből, hiszen

M. E.-re és egyik vádlott társára két év szabadságvesztést kért az ügyészség, öt évre felfüggesztve. A másik két vádlottra, aki beismerte bűnösségét egy év tíz hónap szabadságvesztést kértek, három évre felfüggesztve. A pontos ítéletről azonban a bírónő dönt majd, az ítéletet február 27-én hirdeti ki.

Az ügyben még két előkészítő ülés lesz, Schadl Györgyöt és Völner Pál egykori államtitkárt csütörtökön hallgatják meg. Az ügyben eddig összesen nyolc vádlott ismerte be a bűnösségét, ez pedig nem könnyíti meg az kar elnökének és az egykori államtitkárnak a helyzetét sem.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!