A kormány szerint ők nem döntenek a köznevelési intézetek belső tereinek dekorációjáról.


Az ombudsman panaszt kapott, ezért vizsgálatot indított a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára felkerült, Orbán Viktortól származó idézet miatt. Az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos az RTL Híradó kérdésre mondta el, hogy a vizsgálat eredményéről beszámol majd.

Csütörtökön adták át Csepelen a 22,5 milliárd forintból felújított Jedlik Ányos Gimnáziumot. Az iskola falára felkerült „Magyarország hét törvényének”, is nevezett bölcsességcsokor, amit Orbán Viktor 2020. augusztus 20-án, egy beszédében sorolt fel.

Az RTL Híradó megkérdezte Aáry-Tamás Lajost, az oktatási jogok biztosát, hogy szerinte van-e helye a pártpolitikai idézetnek egy közoktatási intézményben. Az ombudsman azt mondta, hogy

Az RTL megkeresésére a Belügyminisztérium azt írta, hogy nem a kormány, a Belügyminisztérium, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ dönt a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról.

A Szeretlek Magyarországnak korábban az iskola igazgatója azt nyilatkozta, őt is meglepte a festés, mert az iskolai falain belül hivatalosan nincs helye a politikának. Bese Benő úgy fogalmazott, aggályosnak tartja az iskola friss feliratát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!