A főpolgármester-választás második helyezettje szerint a városvezető már a kampányban is tudta, hogy előnytelen Budapestnek az agglomerációs megállapodás.


Ahogy ez várható volt a kettejük között fokról fokra elmérgesedő kampányból, nem áll le a csata Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között azután sem, hogy előbbi mindössze 41 szavazattal megnyerte a főpolgármester-választást. Karácsony szerdán jogerősen is újra a város vezetője lett, miután a Kúria elutasította az új választásra vonatkozó kérését, az Alkotmánybírósághoz azonban már nem akar fordulni. Vitézy már erre is kritikusan reagált.

Most azonban egy újabb váddal állt elő. Szerinte május 21-én Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlést megkerülve döntött a BKK 50 milliárd forintos likviditási válságának kezeléséről. Erről a döntésről azonban a választás előtt nem szólt a nyilvánosságnak. Az előterjesztésben állítólag az „agglomerációs tarifaközösség létrehozása” és az „időközben megváltozott szerződéses környezet” okozza a pénzügyi káoszt a BKK-nál.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!