A főpolgármester szerint Szentkirályi Alexandrát is leveszi majd a tábláról a Fidesz, ahogy ezt a nőkkel tenni szokták. Ha pedig Vitézy valóban az LMP jelöltjeként vág bele a választási kampányba, az az LMP erkölcsi megsemmisülését jelenti.


Miután Vitézy Dávid bejelentette, hogy elindul a főpolgármester-választáson, a Telex Karácsony Gergelyt kérdezte arról, mit gondol a korábbi fideszes államtitkár jelöltségéről. A főpolgármester pedig egyértelműen kijelentette, szerinte Vitézy a kormánypárthoz tartozik:

Vitézyt kritizálta, amiért a Fidesz államtitkára volt, előtte pedig több mint 12 évig a Fidesz politikusa. Felrótta neki azt is, hogy a mostani kampányvideója előtt nem emelte fel a szavát azellen sem, hogy 250 milliárd forintnyi forrást vont ki a fővárosból a kormány.

Szentkirályi jelöltségéről azt mondta, ha mégis eljut a választásig, „érdekes verseny” lesz, hogy a két volt fideszes államtitkár közül melyik szerepel jobban a választáson. Erre minden esetre nem számít Karácsony, aki így fogalmazott:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!