Szaniszló Sándor levelet írt Pintér Sándornak a Karinthy Frigyes Gimnázium ügyében. Szerinte a kormány nem értékeli az itt folyó, nemzetközileg is elismert oktatást.


Visszavenné az államtól a XVIII. kerületi önkormányzat a Karinthy Gimnáziumot, ahonnan eddig összesen hat tanárt rúgtak ki, mert részt vettek polgári engedetlenségben - derül ki abból a nyílt levélből, amit a polgármester írt Pintér Sándor belügyminiszternek. Szaniszló Sándor szerint a tankerület igazgatójának a hozzáállása az iskolához méltatlan.

- kezdi levelét a polgármester. A DK-s politikus elfogadhatatlannak tartja „a jogaikért küzdő pedagógusok” fenyegetését és elbocsátását.

Szaniszló szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy az iskolában folyó, nemzetközi szinten is elismert oktatás a kormány számára nem érték, a Karinthy pedig nem élné túl a jelenleg is folyó polgári engedetlenség miatt kilátásba helyezett további felmondásokat.

- írta Szaniszló a belügyminiszternek címzett levélben.

A tiltakozások kezdete óta eddig 13 tanárt rúgtak ki, mert részt vettek polgári engedetlenségben. Ebből hat pedagógus a Karinthy Frigyes Gimnáziumban tanított. Az intézmény tanárai a diákokkal és a szülőkkel közösen vonultak a Külső-pesti Tankerületi Központhoz október elején, hogy személyesen a központ igazgatójától vegyék át a nekik küldött fenyegető leveleket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!