Jelenleg nincs elég pedagógus az iskolában ahhoz, hogy tanítani lehessen.


Rendkívüli szünetet rendelt el a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatója december elsejére és másodikára. Az erről szóló tájékoztató levelet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hozta nyilvánosságra a Facebookon.

Az igazgató közölte azt is, hogy az iskola nyitva lesz csütörtökön és pénteken is, szükség esetén pedig a diákok felügyeletét is meg tudják oldani. Csütörtökön menza is lesz, péntekre viszont lemondták. A rendkívüli szünet miatt kieső tanítási napokat január 23-án és 24-én tervezik pótolni.

Mint megírtuk, a Belügyminisztérium szerdán közölte, hogy újabb nyolc pedadógust bocsátanak el polgári engedetlenségben való részvétel miatt. A nyolc érintett három iskola tanára, hatan közülük a Karinthy Gimnáziumban tanítottak. Köztük van egy végzős osztály osztályfőnöke is.

Miután híre ment az újabb tanárkirúgásoknak, diákok, pedagógusok és támogatóik együtt tüntettek a Belügyminisztérium épülete előtt szerda este. A diákok egy része virrasztásba is kezdett éjjel. Újabb demonstrációt is hirdettek: szombaton kora este a Klebelsberg Központ épületénél tiltakoznak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!