Legutóbb tavaly áprilisban omlott össze az évek óta épülő négysávos Sultanganj-híd. Ahogy akkor, most sem tudják az okát.


Egy év alatt másodszor omlott össze egy épülő híd Indiában, írja a CNN. A Gangesz felett átívelő négysávos betonhíd az ország keleti részében, Bihár államban épül 2017 óta. Először tavaly áprilisban dőlt össze, majd legutóbb vasárnap omlott a folyóba.

Egyelőre nem világos, hogy a Sultanganj-híd miért dőlt össze tavaly, ahogy az sem, hogy mi történt két nappal ezelőtt. A három kilométer hosszú híd vasárnapi összeomlását többen is videóra vették. A felvételeken jól látszik, ahogy a betonkolosszus után porfelhő lepi el a környéket, a vízbe csapódó híd romjai pedig jókora hullámokat vetnek. Arról nem tudni semmit, hogy az összeomlásánál megsérült-e valaki.

A hidat tervező kanadai McElhanney mérnökiroda hétfői nyilatkozatában közölte, hogy tudomása van az építmény „részleges összeomlásáról”, egyben aggodalmát fejezte ki a balesetben érintettek állapota miatt. A cég együttműködik a hatóságokkal az ügy kivizsgálása során.

A CNN megkereste a hidat építő SP Singla Constructions vállalatot a történtekkel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

A Sultanganj-híd nem az egyetlen híd, amelyik az elmúlt évben összeomlott Indiában. Tavaly októberben a gudzsaráti Morbi városában egy függőhíd omlott össze 135 ember halálát okozva.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!