Mint arról korábban beszámoltunk, nem sokkal azután, hogy kigyulladt a párizsi Notre-Dame, Donald Trump amerikai elnök a Twitteren adott tanácsot, hogyan kellene elfojtani a lángokat.

Mint írta,

szörnyű nézni a hatalmas tüzet a párizsi Notre-Dame Katedrálisnál. Talán vízszállító repülőket lehetne használni az oltáshoz. Gyorsan kell cselekedni!

So horrible to watch the massive fire at Notre Dame Cathedral in Paris. Perhaps flying water tankers could be used to put it out. Must act quickly!

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. április 15.

A francia polgári védelmi szolgálat ugyanakkor a közösségi oldalán elmagyarázta, miért nem vetik be az egyébként jellemzően erdőtüzek oltására használt vízszállító gépeket.

A párizsi tűzoltóság több száz tűzoltója dolgozik azon, hogy megfékezzék a tüzet. Minden eszközt bevetettünk, kivéve a Canadair típusú repülőgépeket, amik technikailag nem alkalmasak egy ilyen típusú tűz eloltására. Az ehhez hasonló épületek levegőből történő oltása azt eredményezheti, hogy összeomlik az egész szerkezet. A víz tömege nemcsak a Notre Dame szerkezetét gyengítené meg, de súlyos károkat okozna a környező épületekben is

- fogalmaztak.

#NotreDame @PompiersParis Le largage d'eau par avion sur ce type d'édifice pourrait en effet entraîner l'effondrement de l'intégralité de la structure.
Aux côtés des #sapeurspompiers qui font actuellement le maximum pour sauver #NotreDame.

- Sécurité Civile Fr (@SecCivileFrance) 2019. április 15.

Itt vannak az első képek a Notre-Dame oltáráról a tűz után

Szívszorító látvány a székesegyház megrongálódott belseje.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Stephane De Sakutin


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!