Lehetetlen még megmondani, hogy egy nagyléptékű hadműveletről van szó, vagy csak kisebb hadmozdulatról. Az utóbbi a valószínűbb.


Úgy néz ki, hogy pár napja sikeresen partra szálltak, és megtartottak egy hídfőállást az ukránok a Dnyeper-folyó keleti partján, Herszon vonalában. katonai bloggerek hozták ma nyilvánosságra, az ukránok műveleti okokból ugyanis nem verték nagydobra az akciót. Az orosz bloggerek után, most az ukránok is jelentkeztek, egy videót tettek közzé, amely április 18-án készült, és azt láthatjuk rajta, hogy két csónakból tucatnyi kommandós száll ki és megy a közeli házakhoz.

Az ukránok novemberben foglalták vissza a Dnyeper nyugati partját Herszon városával együtt, de akkor megálltak a rendkívül széles óriásfolyamnál.

Rácz András pár napja ezt írta a lehetséges ukrán ellentámadásról:

"A folyam akkora vízi akadály, ami teljesen valószínűtlenné teszi, hogy bármelyik fél rajta keresztül tudjon jelentős támadó műveletet végrehajtani. Kisebb felderítő és különleges műveleti akciókat Ukrajna és Oroszország is végez a folyón keresztül, de ahhoz Ukrajnának nincs elegendő műszaki és kétéltű eszköze, hogy tartósan fenn tudjon tartani egy azon át indított támadást. Az tehát kizárható, hogy a várható ukrán ellentámadás fő csapása Herszon megye nyugati részéből indulhatna kelet felé a folyón keresztül."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!