A segítséget kérő férfi a feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis - a kiírtnál korábban - megindult a szülés. Próbáltak sietni, de a hétvégi csúcsforgalomban nem tudtak haladni.


Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát - írja a Police.hu.

Egy aggódó kispapa kért segítséget a rendőröktől március 25-én délután. A szentendrei rendőrök épp sebességellenőrzést végeztek, de egy pillanat alatt összepakoltak és kocsiba pattantak.

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta. Mivel 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

A legalább 50 perces távolságot 20 perc alatt teljesítették, útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük. Vlgül időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök pedig megvárták, míg a kispapa - miután feleségét bekísérték - vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók.

Az egyenruhások nyugtázták a hallottakat, majd - a sebességhatárokat betartva - visszatértek eredeti felállítási helyükre - írják a közleményükben.

VIDEÓ: 40 kilométer 20 perc alatt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!