Ahogy korábban megírtuk: eltűnt Korfun egy idős nő, aki unokáihoz indult a közeli tengerpartra, de feltehetően eltévedt. A hétfői poszt alatt később jelezték, hogy a nő meglett és szerencsére nem esett baja.

A Bors úgy tudja: 34 kilométert gyalogolt a Korfun eltűnt asszony, akinek szinte rögtön a szállásra való megérkezés után veszett nyoma.

A lapnak az eltévedt asszony menye is nyilatkozott, aki elmondta, hogyan zajlott az eltűnés napja.

"Szombat délelőtt érkeztek Sidari városába, az apartmanházukat a délelőtti órákban foglalták el. A 9 és 12 éves gyermekek lementek a tengerpartra az anyjukkal, az anyósom fáradtságra hivatkozva inkább ledőlt egy kicsit pihenni.

A megbeszéltek szerint utánuk kellett volna mennie, de nem érkezett meg, és a telefonját sem vette fel. Néhány óra múlva visszamentek az épületbe, de akkor már sehol sem találták" – mesélte a Borsnak a szerencsétlenül járt asszony menye.

A helyi rendőrség és kutatócsapat mellett Magyarországon is munkába lendültek a segítők. A Legott Kutató Mentőcsoport szakmai tudással segítette őket, de néhány nap múlva útnak is indultak volna. Többen attól tartottak, hogy esetleg megfulladt az idős nő.

"Végül tegnap kora délután egy 34 kilométer távolságra lévő szállodában találták meg szegényt

– magyarázta a hozzátartozó, aki elmondta, hogy a nagymamának nem esett baja a hosszú gyaloglás során.