A 26 éves Brandon Tong mindig nagyon szeretett volna egy testvért. Donnának, az anyjának, aki egyedül nevelte őt, és ezért két helyen is dolgozott, nem sok ideje jutott ismerkedni, így aztán egy második gyerek szóba sem jöhetett.


A sokszor magányos Brandon visszahúzódóvá vált, nehezen ismerkedett. Eleinte nem volt ezzel gond, de amikor a fiú iskolás lett, megjelentek a problémák. Nehezen ment neki a tanulás is, így a középiskolát sem tudta befejezni - írja a Mirror című brit bulvárlap.

Mivel Donna nem szívesen mesélt róla, Brandon nem tudott túl sokat az apjáról. A férfi, akivel soha sem találkozott, minden évben küldött egy karácsonyi lapot, de amikor Brandon iskolás lett, már ezek sem érkeztek többé.

Miután 17 évesen otthagyta az iskolát, Brandon egy ideig kereste a helyét, szakács lett, majd megpróbálta folytatni a tanulmányit, de rájött, hogy az iskola tényleg nem neki való. Végül akkor került helyére az élete, amikor belépett a seregbe.

Amikor Koreában állomásozott, Brandon megismerkedett későbbi feleségével, Viktoriával, akivel 2018-ban házasodtak össze, majd San Diegoba, a lány családjának közelébe költöztek. Viktoria mindig úgy gondolta, Brandonnak meg kellene keresnie az apját, de mivel a férjét nem igazán foglalkoztatta az ügy, nem erőltette.

Egy nap, amikor a házaspár együtt tévézett, láttak egy reklámot egy otthon is elvégezhető DNS-tesztről. Mindketten rendeltek belőle, majd várták az eredményeket. Brandont elsőre nem érte semmilyen meglepetés: a teszt megállapította, hogy vietnámi származású, némi kínai beütéssel.

Aztán később, amikor ellenőrizni akart valamit a DNS-tesztet forgalmazó cég adatbázisában, észrevett valamit.

Egy 16 éves sráccal, aki szintén megrendelte ugyanazt a tesztet, közös apától származnak, vagyis féltestvérek.

A fiú az Egyesült Államok másik végében Massachusettsben lakik, ahol Brandon és az anyja is éltek régebben.

Brandon először nem tett semmit, úgy érezte, fura lenne, ha megkeresne egy kamaszt azzal, hogy ő a bátyja, akinek addig a létezéséről tudott. Nem kellett azonban sokat várnia, hogy a 16 éves Ben keresse meg őt. Sokszor és hosszan beszélgettek online csatornákon, amikor azonban elhatározták, hogy végre találkoznak, közbeszólt, a koronavírus-járvány.

Brandon és Ben végül múlt héten találkoztak először. Brandon azt mondja, először kicsit fura volt, de hamar szót értettek, és rájöttek, mennyi közös témájuk van. Bár most csak egyetlen napjuk volt egymásra, megbeszélték, hogy hamarosan újra találkoznak majd. Kicsit mindketten úgy érzik magukat, mintha egy mozifilmbe csöppentek volna.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!