Az olasz válogatott 3-0-ra legyőzte a svájci csapatot csütörtökön a női röplabda Európa-bajnokság zadari csoportjában, így a magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutott, írja az MTI.

Jakub Gluszak csapata egy győzelemmel és négy vereséggel zárta a tornát, ám mivel két mérkőzésén is 3-2-re kapott ki, öt ponttal zárt, így megelőzte az ugyancsak 1/4-es győzelmi mutatóval végzett szlovákokat és svájciakat.

A magyar csapat, amely legutóbb hazai pályán a csoportkört követően búcsúzott a kontinenstornától, a 16 között vasárnap a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Szerbiával találkozik Belgrádban.

"Az előző Eb-ken nem jött ki a lépés, most viszont igen.

A sportban szerencsére is szükség van, amennyi balszerencse ért minket az elmúlt években, azt most kicsit kárpótolta az élet.

Örülök, hogy meghosszabbodott az ittlétünk és Belgrádban egy olyan számú közönség előtt játszhatunk, ami mindenkinek újabb egyedi, felejthetetlen élményt jelent majd" - idézi a röplabda-szövetség oldala Király-Tálas Zsuzsannát.

A hatcsapatos csoportokból a legjobb négy-négy jutott a nyolcaddöntőbe a bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű kontinenstornán.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!