Nem valószínű, hogy az ügy hatással lehet az elnökre, de érdekes adalék a hamarosan induló 2024-es elnökválasztási kampány előtt.


Az Egyesült Államok történetében először emeltek vádat egy hivatalban lévő elnök gyereke ellen – számolt be a BBC arról, hogy büntetőeljárás indul Hunter Biden, Joe Biden fia ellen.

Hunter Biden 2017-ben és 2018-ban késve adta le az adóbevallását, és nem fizetett be adót. 2018 őszén pedig úgy vásárolt fegyvert, hogy a kötelezően kitöltendő formanyomtatványokon nem tüntette fel, hogy kábítószert fogyasztott. Most ez utóbbi miatt indul eljárás ellene.

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint, ha Bident elítélik, akár 25 év börtönbüntetésre számíthat. Ugyanakkor a szövetségi bűncselekményekért kiszabható tényleges büntetés általában alacsonyabb, mint a maximálisan kiszabható.

A republikánus párt már a 2020-as választási kampányban is elővette Joe Biden fiának kétes ügyeit. Minden bizonnyal akár ismét Donald Trump, akár más lesz a republikánus elnökjelölt, felhasználják majd az azt ütőkártyát, amit ezzel a kezükbe kaptak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!