Félórás akciót hirdetett a Twitteren a csaló: a híres embereknek küldött pénzt dupláját ígérte áldozatainak.


Több mint száz híres vagy magas beosztású ember, köztük Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama, Bill Gates és Kim Kardashian Twitter-fiókját törte fel 2020 júliusában egy angol férfi. A most 23 éves Joseph James O'Connor, másnéven PlugwalkJoe társa volt a közösségi média egyik legnagyobb hackelésében a brit Mason Sheppard, valamint az egyaránt amerikai Graham Ivan Clark és Nima Fazeli.

O'Connort április 26-án adták ki a spanyol hatóságok az az Egyesült Államoknak, a hacker pedig azóta New Yorkban bűnösnek vallotta magát több vádpontban is, írja a LADbible.

A hackelés egyben az egyik legnagyobb világméretű Bitcoin-csalás volt: az ismert emberek követőit arra kérték, hogy küldjenek nekik kriptovalutát a poszt megjelenése utáni fél órában, aminek a dupláját kapják vissza. Wiz Khalifa amerikai rapper nevében például azt írták, hogy a pénzduplázó akciót a Covid-19 miatt tartja.

Az amerikai főügyészhelyettes a brit hacker csalását „égbekiáltónak és rosszindulatúnak” nevezte, mely „jelentős érzelmi károkat” okozott azoknak, akiket „zaklatott, fenyegetett és zsarolt”. A posztoknak több ezer Twitter-felhasználó bedőlt.

O'COnnor a profilok feltörése mellett bűnösnek vallotta magát 794 ezer dollár értékű kriptovaluta ellopásában is, amit egy New York-i kriptocsoport számlájáról emelt le. Ezen felül nemcsak a Twitteren, hanem a TikTokon is feltörte ismert emberek profiljait. Az elkövetett bűncselekmények miatt a csalót akár 77 év börtönbüntetésre is ítélhetik június 23-án.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!