Felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség, írja az MTI.

A vádirat szerint Gyárfás, aki az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, és a sértett, Fenyő János között az "1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki".

Az ügyben vádlottként szereplő Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. 1997 szeptemberében megbízott a gyilkossággal egy, az éjszakai életből közismert személyt, aki azt 12 millió forintért vállalta, de miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást.

Emiatt Gyárfás megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost

- írják.

A vád szerint Portik a megbízást elfogadta, és rávette - az emiatt időközben jogerősen elítélt - Josef Rohácot Fenyő megölésére.

Gyárfás a 24.hu-nak azt nyilatkozta: éjjel érkezett haza Budapestre, az elmúlt napokban Dél-Koreában a vízi világbajnokság eseményein vett részt. A lapnak kijelentette: eddig semmilyen információt, vagy a vádemeléssel kapcsolatos értesítést nem kapott.