A vihar 1,5 millió forintos kárt okozott a házában, ezért kislányával együtt el kellett hagynia az otthonát. Átmenetileg a testvérénél húzzák meg magukat.


Szétverte a vihar annak a kemecsei édesanyának a házát, akit volt párja vakított meg, írja a Bors. Gabriella átmenetileg a bátyjához költözött a kislányával együtt. A ház rendbehozatala 1,5 millió forintba kerülne.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén élő nőt még tavaly februárban vakította meg puszta kézzel a Gengszter becenevet viselő volt párja, Gy. Attila. Lakatos Gabriella szerint a férfi azért bántalmazta olyan brutálisan, mert nem bírta elviselni, hogy kiadta az útját.

„A korábbi házamat a nyomorult Gy. tette után a húgomnak ajándékoztam, hogy ott nevelhesse a kislányát, a most nagycsoportos óvodás Mírát, és együtt lakhasson az édesanyánkkal. Az épület azonban régi típusú, amiatt pedig a heves vihar annyira megtépázta, hogy gyakorlatilag akár a következő nagyobb esőzés lakhatatlanná teheti” – mondta a lapnak Róbert.

A férfi elmondása szerint a szél és a víz leszedte a házról a stablondeszkát, eltört a tetőléc, levitt néhány cserepet, ezek miatt pedig beázik az épület. Megkerestek egy ácsot, aki közölte, hogy a felújítást minél előbb el kell végezni, különben az 50 éves ház könnyen beomolhat.

„Szerettem volna a cserepeket visszahelyezni, de az ács erről lebeszélt. Azt mondta, ha felmegyek a tetőre, beszakadhat. A felújításra 1,5 millió forintot kell összegyűjtenünk. Nem szívesen kérek másoktól, de muszáj megtennem. Kénytelenek vagyunk gyűjtést indítani, hiszen egy egyedülálló édesanya és a gyermeke lakhatása a tét!” – tette hozzá a megvakított nő bátyja.

A lap emlékeztet arra, hogy Gy. Attila jelenleg is letartóztatásban ül. Gabriella elrablása miatt már elsőfokon kiszabták rá a börtönbüntetést. A nő megverését és megvakítását azonban emberölés kísérleteként értékelték, és mint visszaesőre, az ügyész a tényleges életfogytiglant kért. A tárgyalássorozat ősszel folytatódik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!