Kiengedték a kórházból és védett házba vitték azt a kemecsei fiatal anyukát, akit múlt kedden megöléssel fenyegetett, majd mindkét szemére megvakított a volt párja, Gy Attila.

Az áldozat testvére, Lakatos Róbert az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a testvére jelenleg is a védett házban lábadozik és örül, hogy életben maradt, és abban bízik, hogy egy külföldi szemműtétnek köszönhetően a későbbiekben esetleg még újra látni fog.

A megvakított Gabriella testvére elmondása szerint Gy Attila a hajtóvadászat alatt meg akarta ölni az édesanyjukat, Gabriella kislányát és őt is, mert ő a lány támasza. A testvérét ért bántalmazásról az alábbiakat mondta:

Az állkapcsa, a szájürege nagyon csúnyán sérült, a nyelve nagyon csúnyán sérült, mivel körülbelül 25 méteren keresztül felemelve, a torkát összeszorítva vitte a levegőben"

- mondta Lakatos, hozzátéve, testvérének most nagyon sok mindent újra kell tanulnia.

A legnagyobb hála van benne, hogy él, mert a kórházban nem az volt a tét, hogy fog-e látni, hanem az, hogy fog-e élni

- tette hozzá a férfi.

A megalapozott gyanú szerint Gy. Attila egy lakóház melletti szántóföldön a földre lökte a lányt, bántalmazni kezdte, majd puszta kézzel kinyomta mind a két szemét, miközben azzal fenyegette, hogy megöli.

A lány elvesztette az eszméletét a bántalmazás során. Amikor a nő rokonai kiszaladtak a házból, a férfi elmenekült a helyszínről. A fiatal nő látását sajnos már a gyors orvosi segítség ellenére sem lehetett megmenteni.

Kapcsolódó

Sajnálja a hencidai férfi, hogy kinyomta a volt barátnője szemét, letartóztatták

Az emberölési kísérlettel gyanúsított Gy. Attilát a héten állították volna bíróság elé, mert fogva tartotta korábban a most puszta kézzel megvakított párját. Ezt mondta a vallomásában.

A 33 éves Gy. Attila elmenekült a bűncselekmény után, végül egy hencidai ingatlanban találták meg a szekrény mögötti pokrócok alatt. A letartóztatott férfi a kihallgatásán azt mondta, hogy nem emlékszik semmire és sajnálja a történteket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!