Már eddig is bőven akadt gond a tavalyi önkormányzati választások előtt átadott II. kerületi Gyarmati Dezső Uszodával, ám most egy újabb, igen jelentős problémára derült fény - írja a Magyar Hang. A lap szerint milliárdokból felépülő komplexum legnagyobb, 50 méteres benti medencéje vált egyelőre használhatatlanná.

A lap megfogalmazása szerint a probléma most az, hogy miután a járványhelyzet miatt leengedték a vizet a medencéből, azt vették észre, hogy alul a csempe finoman szólva sem egyenletes. Sőt, mintha hullámozna, ahogy jártak rajta.

"Amikor megbontották, több helyen feljött a víz, vagyis úgy tűnik, a medence vize átszivárgott a csempén, sőt még az alatta lévő szigetelésen is. A medence alatti helyiségben a plafonon több helyen is repedés látszik, az azonban egyelőre még kérdéses, hogy a víz oda is eljutott-e." A lapnak a kerület azt mondta, igazságügyi szakértő bevonását kezdeményezik, hogy kiderüljön, mi történt pontosan.

A II. kerületben az uszoda körüli problémákra a választás után derült fény. A legkülönfélébb problémákról van szó: a csapadékelvezető rossz helyre került, illetve több helyen ázást tapasztalni. A vizsgálóbizottság már végzett a munkájával, azonban mivel a veszélyhelyzet miatt jelenleg nem ülésezik a képviselő-testület, így még ők sem tudtak erről tárgyalni.

Méregdrága jegyárak az új uszodában, a II. kerület új, ellenzéki polgármestere csökkenti a díjakat

480 ezer forintos éves bérlethez lefelezett medence jár csak.

Kiemelt kép: A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!