Óriáscsúszdákat adott át Gulyás Gergely a 16. kerületben péntek délután 4-kor. Gulyás szerint a játszótérrel kiegészült Reformátorok tere egy új közösségi központ lett a kerület életében, ahol a kicsik és a nagyok is megtalálják a maguk szórakozását.

Azóta több család is megfordult a játszótéren, ami 398 millió forintból valósulhatott meg. A szülők még sincsenek megelégedve a játszótérrel. Egy, a 16. kerület ügyeivel foglalkozó Facebook-csoportba számos panasz érkezett az új csúszdákról:

„Az Óriáscsúszdák a Reformátorok terén veszélyesek, nagyon vigyázzatok a gyerekekre. Minden 2. gyerek sírva esik ki.”

– tették közzé a bejegyzést.

Ehhez hasonló vélemények záporoznak a közösségi médiában a játszótér ügyében: „a lányom nyolc és fél éves, szétcsapta a térdét, fejét, a kislánynak, akivel voltunk, mind a két könyöke lila, minden gyerek sírva repül ki”, „nem csodálkozom, ha sírnak, mert ijesztő a sebessége illetve a sötétség”, „a lányunk 10 percig zokogott a lépcső melletti csúszdán való lecsúszás után mert az egyik kanyar megdobta, és beverte a térdét, a derekát megrántotta”, „a mi kislányunk is összetörte magát, pedig más játszótereken az ilyen csúszdákat évek óta használja minden probléma nélkül”. Volt, aki arról számolt be, hogy egy gyerek a fogát törte le, egy másiknak pedig beakadt a lába a csúszdán.

A fenti megjegyzésekre a kerület vezetése is reagált:

"Elemezzük a tapasztalatokat és ha kell intézkedünk. Fontos tudni, hogy a csúszdák szabványos, megfelelő minősítéssel rendelkező játszóeszközök, ezek nélkül fel sem lehetne szerelni őket sehol az EU-ban. Amennyiben konkrét tapasztalata van (nem hallottam, láttam, mesélték, stb), küldje el a [email protected], ezzel is segítve a munkánkat."

A csúszdák szombat és vasárnap folyamán a panaszok miatt felügyelet mellett fognak működni - írja a 24.hu.