Tizenöt ember, köztük hat gyermek holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol pénteken lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között.

A tűzpárbaj hat nappal a húsvétvasárnapi véres merényleteket követő razzia során zajlott a Batticaloától (az öngyilkos merényletek egyik színhelye) nem messze fekvő Sammanthurai városban. A térségben robbanások voltak, és amikor a katonák a helyszínre érkeztek, fegyveresek rájuk lőttek. A razzia során robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak.

Katonai források korábban azt jelentették, hogy a lövöldözés során legalább négy, feltehetően az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó fegyverest öltek meg.

Colombo, 2019. április 26. Katonák a colombói Davatagaha mecset elõtt 2019. április 26-án, öt nappal a Srí Lanka-i merényletek után. A Srí Lanka-i hatóságok szerint a terrortámadásokat a Nemzeti Tauhít Dzsamaat nevû iszlamista szélsõséges csoport követte el húsvétvasárnap. A nyolc robbantásos merényletben 253-an életüket vesztették, és több mint 500-an megsebesültek. A keresztények elleni megtorlástól tartva a hatóságok megerõsítették a mecsetek és a vallási jellegû létesítmények védelmét a szigetországban. MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Lövöldözés és robbanások történtek egy Srí Lanka-i razzián

Feltételezett terroristákhoz kopogtattak be a rendőrök.

A vasárnap három templom és négy szálloda ellen elkövetett, 253 emberéletet kioltó és mintegy 500 embert megsebesítő merényletek óta a rendőrség országszerte razziákat tart, hogy több részletet tudjon meg az elkövetőkről és támogatóikról. A támadások elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára. A Srí Lanka-i rendőrség 140 ember után nyomoz, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak a terrorszervezettel.

A Srí Lanka-i muzulmánokat a legfőbb muszlim vallási testület, az ulémák tanácsa felkérte, otthon imádkozzanak, miután az állami hírszerző szervek szerint gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett esetleges merényletek várhatók. A colombói amerikai nagykövetség felszólította az állampolgárait, kerüljék el az imahelyeket a hét végén, miután a hatóságok közöltél, hogy újabb támadások történhetnek vallási intézmények ellen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!