Hétfőn megjelent egy hír arról, hogy az Európai Ügyészség is vizsgálja a hírhedt lombkoronasétányt. A hajdú-bihari ügyészség közleményben pontosította ezt, elárulva: már a NAV is nyomoz.


A hírekkel ellentétben nem az Európai Ügyészség, hanem a Nemzeti Adó– és Vámhivatal (NAV) illetékesei nyomoznak a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében – közölte hétfő délután a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A hír, amire az ügyészség reagál, hétfő reggel a Népszavában jelent meg. Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország (TI) jogi igazgatója, valamit az Integritás Hatóság korrupcióellenes munkacsoportjának tagja azt nyilatkozta a lapnak:

Ligeti nem beszélt nyomozásról: egy vizsgálatot említett, aminek nem részletezte a természetét. Ez a vizsgálat viszont szerinte áttörés, mert Magyarország nem tagja az Európai Ügyészségnek, mely ezért elméletileg nem is köteles eljárni. A szervezet szerinte mégis hozott egy belső döntést arról, hogy az uniós források tekintetében mindig van hatásköre. Márpedig a lombkoronasétány 60 millió forint uniós támogatásból épült a tarra vágott erdő helyén.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!