Az OLAF vizsgálatot indít a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében. Az 50 méter hosszú látványosságot a polgármester erdejében építették, majd kivágták a fákat.


Vizsgálatot indít az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében Donáth Anna EP-képviselő és Hadházy Ákos közös beadványa nyomán. Filemon Mihály, a település fideszes polgármestere a saját erdejébe építette meg a látványosságot, amihez 60 millió forint uniós támogatást igényelt, de idővel tarra vágatta az erdőt.

Donáth Anna vasárnap reggeli posztjában azt írja:

„Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU "megnyugtatására" felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt.”

Az EP-képviselő idézi az Európai Csalás Elleni Hivatalának levelét is:

„Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. [...] Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában.”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!